Productivity
Support en beheer

Waarom ChatGPT interessant is voor jouw bedrijf.

 

ChatGPT heeft binnen vijf dagen na lancering al meer dan een miljoen gebruikers, iets waar elke ondernemer van droomt. Maar is ChatGPT ook interessant voor jouw bedrijf? In dit blog nemen we je mee in de functies van deze AI chatbot om erachter te komen wat het voor je kan betekenen.

ChatGPT is eind 2022 gelanceerd als nieuwste product van de onderzoeksorganisatie OpenAI. Deze organisatie is opgericht door onder anderen Elon Musk en Sam Altman, om onderzoek te doen naar kunstmatige intelligentie. ChatGPT is kunstmatige intelligentie in de vorm van een chatbot die getraind is met behulp van het revolutionaire GPT - 3 taalmodel. Dit zelflerende taalmodel kan natuurlijke gesprekken voeren en leert op basis van deze gesprekken continu door. 

Maar waarom is ChatGPT nou interessant voor jouw bedrijf? 

Klantenservice automatiseren
Door het intelligentie niveau van de chatbot, kan het een breed arrangement van klantvragen afhandelen. Dit draagt bij aan de klanttevredenheid, doordat zij sneller dan ooit geholpen kunnen worden. Maar er blijft ook veel meer tijd over voor de klantenservice van jouw bedrijf, waardoor zij zich bezig kunnen houden met complexere vragen. 

24/7 ondersteuning
Om voort te borduren op klanttevredenheid... ChatGPT kan ook gebruikt worden om virtuele assistenten aan te sturen, waardoor bedrijven 24/7 ondersteuning kunnen bieden aan klanten. Dat is ideaal om ervoor te zorgen dat jouw klanten altijd geholpen kunnen worden!

Content genereren
Het creëren van content is iets wat zeeën van tijd kan kosten voor het marketingpersoneel. Nu kan dit binnen een handomdraai. ChatGPT kan namelijk gebruikt worden om bijvoorbeeld productomschrijvingen, blogberichten en andere vormen van content voor de website en social media te genereren.

Leadgeneratie
Zelfs het generen van leads is mogelijk met de chatbot. ChatGPT kan contactgegevens verzamelen en leads voor verkoopteams kwalificeren. Hierdoor wordt het werkproces versoepelt en kan het verkoopteam de focus leggen op het contacteren van nieuwe leads.

Klantbeleving verbeteren
ChatGPT kan dus bijdragen aan de klanttevredenheid, maar ook de klantbeleving kan hiermee verbeterd worden. De chatbot kan worden gebruikt om klantfeedback te analyseren en gepersonaliseerde inhoud/aanbevelingen voor individuele klanten te genereren.

Samenvatten en classificeren
Een andere fijne optie van de chatbot, is het samenvatten van teksten en tekstclassificatie. Wederom een onderwerp waar veel tijd in gaat zitten. ChatGPT kan grote hoeveelheden tekst samenvatten en classificeren in verschillende categorieën in maar enkelen seconden!

ChatGPT kan zeker een goede aanvulling zijn binnen jouw bedrijf! Het heeft verschillende efficiënte functies en kan je een hoop tijd besparen. Of het wat voor jouw bedrijf is? Dat is iets waar je over na kan gaan denken. 

 

LET OP: ChatGPT kan nuttig zijn voor jouw bedrijf, maar het is net zo eenvoudig voor hackers om gebruik te maken van de chatbot. Wees dus alert en lees je goed in voordat je gebruikt maat van bepaalde functies van deze AI.

Cubics

Wij zorgen er ook voor dat je 24/7 support kunt ontvangen.

Lees meer