Cybersecurity

Big Ring is watching you…

 

En bij kijken blijft het niet, want de Amazon Ring-camera communiceert ook videogegevens aan de politie zonder dat jij dat weet!

Amazon heeft toegegeven regelmatig beelden naar de politie te hebben gestuurd zonder dat er een gerechtelijk bevel of toestemming was gegeven door de gebruikers. Weer een wake-up call dat er altijd kan worden gesjoemeld met jouw gegevens en data wanneer deze onder de controle staan van iemand anders. Gek hé, dat je steeds minder te zeggen hebt over jouw data?

"IK HEB NIKS TE VERBERGEN"

Of maakt het je allemaal niet zoveel uit? Dit is namelijk een groeiend fenomeen. Waar eerst iedere 0 en 1 die een gebruiker had geproduceerd heilig werd verklaard, is nu het algemene gedachtegoed dat men ‘niks te verbergen’ heeft. Amazon praat zelf het onrechtmatig delen van data goed door aan te geven dat je tegenwoordig nergens meer samen kunt komen of je kunt verplaatsen zonder te worden gevolgd en opgenomen.

INFORMATIE IMPERIUM AMAZON

De informatie die Amazon deelt met de politie is verwaarloosbaar in vergelijking met de volledige schatkist aan informatie waar zij de scepter over zwaaien. Denk aan gegevens over wat we kopen, waar we wonen en wanneer jouw tante weer eens op bezoek komt. En dit netwerk wordt met de dag krachtiger en impactvoller op ons dagelijkse leven.

De andere kant van het verhaal is natuurlijk dat informatie uitwisseling met de politie de publieke veiligheid in ogenschouw heeft. Het soepeler oplossen van criminele zaken is namelijk voordelig voor onze samenleving. Daarbij moet ook gezegd worden dat er enkel geen toestemming wordt gevraagd aan de gebruiker wanneer data op noodverzoek zijn opgevraagd.

WAAR LIGT DE GRENS?

Maar betekent dit dat we niet meer sceptisch mogen zijn over het feit dat de politie en Ring achter gesloten deuren het lot van onze data besluiten? Het kan natuurlijk zo zijn dat jij de reden niet voldoende acht, terwijl de politie staat te popelen om toegang te krijgen tot jouw informatie.

De grap is dat Ring begon als technische innovatie om je veiliger te laten voelen in jouw eigen huis, terwijl je nu juist meer bespioneerd wordt dan ooit tevoren. Achja, we hebben toch niks te verbergen!

Cubics

Hackers zien bedrijven als een business case. Daarom is cybercrime niet alleen een IT-probleem het is een maatschappelijk probleem.

Voorkom dat jouw bedrijf zo'n business case wordt. Service Cybersecurity product