Strategie en beleid

Hoe kies je de juiste MSP partner?

 

 

In een wereld waarin technologie een integraal onderdeel is geworden van bedrijfsactiviteiten, staan organisaties voor de uitdaging om hun IT-infrastructuur efficiënt te beheren en tegelijkertijd te focussen op hun kernactiviteiten. Dit is waar Managed Service Providers [MSP's] een waardevolle rol vervullen.

Een MSP kan een partner zijn die jouw organisatie helpt bij het beheren, monitoren en onderhouden van jouw IT-omgeving, wat resulteert in een soepelere werking en verbeterde focus op bedrijfsgroei. Maar er zijn nog meer voordelen naast proactieve monitoring & onderhoud en de focus op kernactiviteiten, zoals:

  • Kostenbesparing;
  • Toegang tot expertise;
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit;
  • Implementatie van best practices;
  • Compliancy aan regelgeving.

MAAR HOE KIES JE NOU DE JUISTE MSP PARTNER VOOR JOUW BEDRIJF?

Ervaring en expertise
Controleer de ervaring en expertise van de MSP op het gebied van jouw specifieke branche en technologieën. Vraag naar referenties en casestudy's om een goed beeld te krijgen van hun trackrecord.

Service Level Agreements [SLA's]
Zorg ervoor dat de MSP duidelijke SLA's biedt die de verwachtingen met betrekking tot prestaties, beschikbaarheid en responsietijden vastleggen. Dit helpt om de verantwoordelijkheden en verplichtingen van beide partijen te definiëren.

Beveiliging en compliance
Veiligheid is van het grootste belang bij het beheer van IT-systemen. Vraag naar de beveiligingsmaatregelen en compliance-standaarden die de MSP hanteert om ervoor te zorgen dat jouw gegevens en systemen veilig zijn.

Schaling en flexibiliteit
Zorg ervoor dat de MSP in staat is om mee te groeien met jouw bedrijf en flexibele oplossingen te bieden die aansluiten bij jouw veranderende behoeften en doelstellingen.

Cultuur en samenwerking
Kies een MSP die past bij de cultuur en waarden van jouw organisatie. Een goede samenwerking en communicatie zijn essentieel voor een succesvolle langetermijnrelatie.

Door een MSP partner zorgvuldig te selecteren op basis van expertise, servicekwaliteit en cultuur, kun je als organisatie profiteren van alle voordelen die zo’n partner met zich meebrengt.

Cubics

Wij helpen je graag om een overwogen keuze te maken bij het kiezen van een MSP partner. 

Contact