Cybersecurity

DA HACK NIE GEWETEN!

 

En da is nie best. Een stukje awareness doet wonderen als het gaat om het verhogen van de cyberweerbaarheid van jouw organisatie. Regelmatig blijkt menselijk handelen één van de zwakste schakels in de Cybersecurity ketting. Maar waar moet je nou ‘aware’ van zijn? Nou, een heleboel, maar we hebben hier in ieder geval de 10 meest voorkomende vormen van cybercrime voor je op een rij gezet.

1. CYBERAFPERSING – DAAR HACK NIE OP ZITTEN WACHTEN...
First things first, cyberafpersing. Dit is een van de meest lucratieve trucs van een cybercrimineel en komt daarom ook vaak voor. Bij cyberafpersing vragen hackers om een geldbedrag in ruil voor het vrijgeven van bestanden of het computersysteem. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van ransomware.

2. RANSOMWARE – DAAR HACK NIE BIJ STILGESTAAN...
Ransomware is de bekendste vorm van malware. Deze kwaadaardige software versleutelt bedrijfsgegevens zodat ze niet meer leesbaar of bruikbaar zijn. Dat gaat dus hand in hand met cyberafpersing doordat criminelen hierdoor een sterke positie bemachtigen om geld te eisen.

3. DATALEKKEN – DA HACK EG NIE GEWILD...
Bij een hack komt veel ellende kijken. Het feit dat massa’s aan gevoelige informatie door een hack regelmatig op straat belanden is ellendig te noemen. Bij een datalek is er sprake van verlies, diefstal of onrechtmatige verwerking van [persoons]gegevens wat nare gevolgen met zich mee brengt. 

4. SPOOKFACTUREN - DAAR HACK NIE OM GEVRAAGD...
Boo! Daar spookt er weer een rond, en dat is even schrikken. Want spookfacturen zijn facturen voor producten of diensten die nooit geleverd zijn. Vaak komen de facturen van niet-bestaande bedrijven waarvan het rekeningnummer op naam staat van oplichters. Griezelig!

 

Lees verder onder de afbeelding.

 

Cubics

EERSTE HULP BIJ EEN HACK

Ben je gehackt? Onderneem direct deze stappen:

1. Schakel je apparaat [of device] volledig uit [dus niet stand-by] .

2. Ontkoppel jouw internetverbinding.

3. Neem contact op met jouw internetbeheerder voor je alles opstart.

Lees meer over het vergroten van jouw cyberweerbaarheid. Service Cybersecurity product