Cybersecurity

C-Fence: Liever voorkomen dan genezen.

 

Op een doorsnee dinsdagochtend opende een medewerker zijn e-mail en zag dat er een WeTransfer was binnen gekomen. Nietsvermoedend klikte de medewerker op de link en… gehackt! Alle bestanden werden vergrendeld en er werd een ransomware geëist van maar liefst 150.000 euro. Wat nu?

CUBICS STELT: ONDERHANDEL NOOIT MET HACKERS

Onderhandelen met hackers biedt nooit garantie dat jouw gegevens [volledig] hersteld worden. 92% van de getroffen bedrijven slaagde er in 2020 namelijk niet in om (een deel van) hun gegevens terug te krijgen. Daarnaast wordt onderhandelen met hackers in vele landen gezien als onderhandelen met criminelen, en dat is strafbaar!

WAAROM CYBERWEERBAARHEID ECHT BELANGRIJK IS

Met de dreiging van tegenwoordig is een hack een reëel gevaar. Wanneer dit jouw bedrijf overkomt, wordt er zowel financiële schade als reputatie schade aangericht. Ben je verzekerd tegen schade ten gevolge van cybercriminaliteit? Dat wil niks zeggen! Als je namelijk niet investeert in Cybersecurity en de cyberweerbaarheid binnen jouw organisatie, dan zal de verzekeraar niks uitkeren wanneer jouw bedrijf is getroffen.

HERSTELLEN DOEN WE GRAAG, VOORKOMEN DOEN WE LIEVER

Bij de getroffen organisatie hebben we het aangedane gebied gewist en het hele netwerk opnieuw opgebouwd. Daar is veel tijd in gaan zitten. Tijd die bespaard had kunnen worden door C-Fence eerder te implementeren. C-Fence detecteert namelijk gevaren als aanvalspatronen, indringers en crypto waardoor het precies ziet wanneer een aanval wordt voorbereid.

Het Cybersecurityprogramma C-Fence communiceert dit met het geïnstalleerde antivirusprogramma en de firewall, zodat die het gevaar kan uitschakelen vóórdat een aanval in gang wordt gezet. Daarnaast kan C-Fence ook de sporen van een hacker nauwkeurig achterhalen en wordt het risico op een achterdeur geminimaliseerd. Kortom; minder onzekerheid en schade voor jouw bedrijf.

Zorg er daarom voor dat jouw bedrijf geen slachtoffer wordt van deze groeiende dreiging en wees voorbereidt op een cyber attack! Meer weten over C-Fence? Lees het hier.

Cubics

Hackers zien bedrijven als een business case. Daarom is cybercrime niet alleen een IT-probleem, het is een maatschappelijk probleem.

Lees hier hoe je jouw bedrijf kan beschermen