Microsoft 365
Productivity

Waarom Business Productivity zo belangrijk is.

 

We kunnen er niet omheen. Business Productivity is een essentieel onderdeel voor iedere succesvolle onderneming. Het is een maatstaaf voor hoe goed een bedrijf zijn digitale middelen inzet en beheert. Vaak wordt er op de werkvloer als snel gesproken van onderbezetting. Maar als er kritisch wordt gekeken naar de werkprocessen, wordt al snel duidelijk dat het niet enkel gaat om de mankracht, maar om hoe deze benut wordt. 

EFFICIËNT WERKEN 
Denk aan het benutten van de apparatuur en benodigdheden van werknemers. Want wanneer je hierin investeert wil je natuurlijk dat deze zo efficiënt mogelijk gebruikt worden. Wanneer medewerkers begrijpen hoe ze [digitale] middelen goed in kunnen zetten zorgt dit ervoor dat de kwaliteit van het werk erop vooruitgaat en dat klanten beter geholpen kunnen worden. 

EEN HOGERE WINST 
Eén van de meest lucratieve voordelen van een hoge Business Productivity is natuurlijk dat het geld oplevert. Want wanneer jouw bedrijf optimaal productief te werkt gaat, heeft dit positieve gevolgen voor de algehele winst. Door knelpunten binnen werkprocessen te tackelen, worden vertragingen verholpen en blijft er meer tijd over om [potentiële] klanten te helpen.  

MEER TIJD OVER 
Door een effectieve planning te maken zorg je ervoor dat er tijd overblijft. Hiervoor is het belangrijk om te weten hoelang specifieke taken duren, om zo een strakke planning op te kunnen zetten waarin werkuren optimaal ingevuld worden. Ook wordt hierdoor duidelijk welke medewerkers het meest geschikt zijn voor bepaalde taken. Hierdoor maak je een planning op basis van individuele efficiëntie en niet zomaar willekeurig. 

EEN POSITIEF DOMINO-EFFECT 
Het komt er allemaal op neer dat tijd optimaal benut wordt door middel van de invulling en de beschikbare middelen en werknemers. Wanneer er binnen al deze onderwerpen efficiënt gewerkt wordt, blijft er meer tijd over wat weer positieve gevolgen heeft op de winst. Alle onderdelen staan dus met elkaar in verbinding. Werk efficiënter, houd tijd over, maak meer winst. Dat is Business Productivity. 

Cubics

Zelf ook aan de slag met het verhogen van de Business Productivity van jouw medewerkers? Start dan eens met het gebruik van Teams en Sharepoint. Allebei tools met zeeën van mogelijkheden, welke vaak onbenut blijven. We helpen je graag verder. 

Neem contact op Homepage_Contact