Microsoft 365
Strategie en beleid
Cloud

6 oplossingen om jouw IT naar een hoger niveau te tillen.

 

De IT van jouw bedrijf is een onmisbaar stuk in de puzzel tot succes. Het is daarom belangrijk dat dit onderdeel optimaal is ingericht zodat jouw bedrijf hiervan de vruchten kan plukken. Verschillende onderdelen binnen IT maken dat medewerkers efficiënt en effectief te werk kunnen gaan. In dit blog delen wij 6 oplossingen die het verschil kunnen maken in jouw IT.

1. DE CLOUD
Laten we beginnen bij de Cloud. Je zal er ongetwijfeld wel eens van gehoord hebben; maar simpel gezegd staat de Cloud voor werken en opslaan via internet. De informatie staat dus niet op de computer, maar online. Microsoft 365 werkt bijvoorbeeld volgens dit principe. Dit platform is de afgelopen jaren één van de pilaren geworden in de dagelijkse werkzaamheden, zeker met de opmars van het thuiswerken. Maar toch zien we regelmatig dat er nog heel wat gewonnen kan worden op het gebied van efficiënt en veilig werken met Microsoft 365 en de verschillende vormen van Cloud Computing. 

Private, Public & Hybride
Zo kan een Private Cloud van pas komen als jouw bedrijf toe is aan meer controle en beveiliging, terwijl de Public Cloud interessant is als jouw bedrijf wisselende behoeften heeft en een snelle groei vereist. Maar ook een combinatie van de twee, een Hybride Cloud, kan de juiste uitkomst bieden. 

Al deze vormen van Cloud Computing leiden tot snellere, innovatie & flexibele resources en schaalvoordelen. Je betaalt namelijk meestal alleen voor de Cloud services die je gebruikt, waardoor je lagere bedrijfskosten hebt, de infrastructuur efficiënter draait en je kunt schalen naar de behoefte van jouw bedrijf. Kijk eens kritisch naar het gebruik van de Cloud binnen jouw bedrijf, wellicht zijn er manieren om op dit gebied nog terrein te winnen!

2. CYBERSECURITY
Cyberaanvallen worden met de dag geavanceerder én frequenter. Hoewel verschillende netwerken, systemen en het internet de dagelijkse werkzaamheden een stuk gemakkelijker maken, zorgen deze middelen ook voor zwakke schakels binnen jouw bedrijf. En aangezien een Cyberaanval veel schade kan aanrichten wil je er als IT-beheerder alles aan doen om dit te voorkomen. Jouw bedrijfsdata is ten slotte één van de meest waardevolle bezitten van jouw bedrijf en dat weten Cybercriminelen maar al te goed. 

Een goede voorbereiding is KEY.
Het is daarom essentieel dat jouw organisatie goed voorbereid is op onvoorspelbare digitale aanvallen. Een goed zicht op jouw huidige situatie is daarbij de eerste stap. Met een Risk Assessment zet je die eerste stap. Daarna richt je jouw blik op de toekomst om de volgende stappen te zetten op het gebied van Cybersecurity.

Regelmatig blijkt dat geautomatiseerde diensten geautomatiseerde diensten een rol moeten gaan spelen voor de cyberweerbaarheid van jouw bedrijf. Deze diensten bieden namelijk de mogelijkheid om continu digitaal waakzaam te zijn. En dat is een vereiste om cyberrisico’s tot een minimum te beperken. Hiermee kunnen bijvoorbeeld kwaadaardige malware en phishing-pogingen 24/7 voorkomen worden. Mooi meegenomen is dat dit vertrouwen en rust brengt binnen de IT-afdeling.

3. TELEFONIE
De telefoon is belangrijk voor de dagelijkse werkzaamheden. Als bedrijf wil je daarom ook dat er een goed werkende telefonie oplossing is binnen jouw bedrijf waarmee collega’s snel en gemakkelijk in contact kunnen komen met elkaar en externen. Soepele communicatie is ten slotte één van de sleutels tot succes van ieder bedrijf.

3CX is bijvoorbeeld een platform dat deze soepele communicatie kan faciliteren en kan alles wat je van een telefonie oplossing verwacht. Zo ben je overal bereikbaar, kan je verschillende systemen & functies inrichten en zit je volledig in de Cloud waardoor je niks op locatie hoeft aan te schaffen. Geen zorgen meer dus over de bereikbaarheid binnen en van jouw bedrijf!

4. VERBINDINGEN
Het internet is dé verbinding tussen de buitenwereld en jouw organisatie. En omdat er veel informatie wordt uitgewisseld tussen bedrijven is een stabiele, betrouwbare en veilige verbinding essentieel. Zonder betrouwbare verbinding zijn ook de diensten die over deze verbindingen lopen niet optimaal te gebruiken. En als IT-beheerder zit je zeker niet te wachten op een telefoon die hapert, of dat je collega’s lang moeten wachten voordat een webpagina is geladen.

Ga eens na of jouw internetverbinding voldoet aan de volgende principes:
•    Snelheid
•    Stabiliteit
•    Capaciteit
•    Veiligheid

5. STRATEGIE EN BELEID
Je bent inmiddels vast aan het denken gezet over de inrichting van jouw IT-afdeling. Vandaar dat oplossing 5 het bepalen van een strategie en beleid is. Een strategie zorgt ervoor dat je gefocust te werk gaat, dat je weet waar je naar toe wilt en hoe je daar wilt komen. Dit geldt ook voor de strategie en het daaruit voortkomende beleid [Governance] van de IT-infrastructuur van jouw organisatie. Kortom; het vormt de ruggengraat van de bedrijfsvoering.

Om de juiste strategie te bepalen is het belangrijk om de volgende vragen te beantwoorden:
•    Hoe ziet jouw organisatie er over 3 jaar uit?
•    Heb je privacygevoelige bedrijfsdata?
•    Hoe beveilig je op dit moment bedrijfsdata?
•    Wat zijn op dit moment de IT-frustraties van je gebruikers?
•    Wat zijn de IT-knelpunten op dit moment?

Door enkel deze vragen te beantwoorden krijg je onmiddellijk meer zicht op jouw huidige strategie en kun je gaan bepalen welke koers je wilt zetten voor de toekomst. Regelmatig blijkt hieruit dat [een van de] eerder genoemde IT oplossingen uitkomst kunnen bieden in het optimaliseren van jouw strategie.

6. BEHEER
Tot slot is het beheer van al jouw IT oplossingen van groot belang. Denk aan het beperken van het aantal storingen door actief beheer en monitoring van het netwerk. Zo kan er snel en adequaat gehandeld worden indien nodig en kan ervoor gezorgd worden dat jouw bedrijf beschikt over een kwalitatieve verbinding waar je op kunt vertrouwen. Een IT-omgeving die 24/7 optimaal beschikbaar is, is namelijk een absolute voorwaarde voor het succes van jouw bedrijf. 

Cubics

Weten hoe wij jouw IT naar een hoger niveau kunnen tillen?

Bekijk onze services Homepage_Services